Nick Broomfield  Whitney Houston'ın hikayesini anlatıyor
Nick Broomfield Whitney Houston'ın hikayesini anlatıyor

Ödüllü film yapımcısı Nick Broomfield 48 yaşında hayata veda eden Whitney Houston'ın hikayesini anlatıyor. Kendisi olmasına izin verilseydi hayatındaki herşeyin farklı olabileceği fikri üzerine kurulu belgesel Can I Be Me adını taşıyor ve 16 haziran'da yayınlandı.

Yönetmen Rudi Dolezal ile işbirliği yapan Broomfield Whitney'in hayat hikayesini arşiv görüntüleri ve röportajlar ile anlatıyor. Üne kavuştuğu sırada geldiği yer ve geçmişi tamamen saklanarak bir prenses gibi tanıtılan Houston'ın aslında yoksulluk ve sokak kültürü ile iç içe olan kişiliği bu sonradan çizilen karaktere uyum sağlayamadığı için büyük sorunlar yaşandığı anlatılıyor. Dionne Warwick'in kuzeni ve Aretha Franklin'in vokalisti Cissy Houston'ın kızı olarak gospel müziğin en iyilerinden gelen Whitney sayısız Grammy kazansa da filmin gösterdiği bir sahnede Soul Train ödüllerinde performansı sırasında fazla beyaz havası ile şarkı söylediği için yuhlanıyor.

2012 yılında kullandığı ilaçların etkisi ile bilincini yitiren ve otel odasının küvetinde boğularak hayata veda eden Whitney Houston'ın ne kadar eğlenceli bir kişiliği olduğunu görmek filmin yapımcısı Broomfield için en büyük sürpriz olmuş. İnsanların kendisi olabilmeyi başardığında mutlu ve huzurlu olduğunu vurgulayan Broomfield Whitney Houston'ın sorumluluğunu taşıdığı onlarca kişinin aynı zamanda farklı bir insan olması beklentisinin yıldızı yıprattığını söylüyor. "Can I Be Me" ingiltere'de yayınlandı.