Görevden ayrılmaya hazırlanan İngiltere Başbakanı Keir Starmer, parlamentoda milletvekillerine son kez hitap etti. Starmer, "Bayrağı devralan her başbakan günü gelince devredeceğini bilir. Benim için de günü geldi. Bu benim siyasi yolculuğumun sonu."dedi.
Starmer, Avam Kamarası'ndaki haftalık 'Başbakana Sorular' oturumuna son kez katıldı. İşçi Partisi'nin yeni liderinin başarılı olmasını istediğini belirtti.
Starmer konuşmasında, "Bayrağı devralan her başbakan günü gelince devredeceğini bilir. Benim için de günü geldi. Bu benim siyasi yolculuğumun sonu. 2019'da aldığımız tarihi hezimetin ardından 2024'te aldığımız tarihi zafere kadar geçen 6 yıl ile iktidardaki 2 yılda ülkeyi bulduğumdan daha iyi bir halde bırakmak için çalıştım. Başardığımız her şeyden gurur duyuyorum." ifadelerini kullanarak birlikte çalıştığı herkese teşekkür etti.
Halefine vereceği tavsiyenin sorulması üzerine Starmer, "Halefime tüm kalbimle destek vereceğim. Bu İşçi Partisi hükümetinin başarılı olmasını istiyorum." dedi. Kürsüden milletvekillerine yüksek sesle "Hoşça kalın" derken, salondan yoğun bir alkış yükseldi.
İşçi Partisi'nin 403 milletvekilinin desteğini ve büyük sendikaların onayını alan Andy Burnham'ın cuma günü resmen partinin yeni lideri ilan edilmesi bekleniyor. Partinin Avam Kamarası'ndaki sahip olduğu çoğunluk, Burnham'ın doğrudan ülkenin bir sonraki başbakanı olacağı anlamına geliyor.Burnham'ın pazartesi günü Kral 3. Charles ile bir araya gelerek yeni hükümeti kurma görevini alması ve Starmer'ın yerine geçmesi planlanıyor. Böylelikle Burnham, İngiltere'nin son on yıldaki yedinci başbakanı olacak.

