Yemen'deki İran destekli Husiler, Riyad'daki Suudi Arabistan Savunma Bakanlığını hedef aldıklarını öne sürdü.
Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, ABD merkezli X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, son 48 saatte Suudi Arabistan'a balistik füzeler ve insansız hava araçları (İHA) ile 4 "nitelikli saldırı" düzenlediklerini belirtti.
Seri, söz konusu saldırılarla Riyad'daki Suudi Arabistan Savunma Bakanlığının yanı sıra Dammam kentindeki Kral Fahd Uluslararası Havalimanı'nı, Yenbu kentindeki ulusal petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait tesisleri ve Abha Uluslararası Havalimanı'nı hedef aldıklarını ileri sürdü.
Suudi Arabistan'ın ise son 100 günde Yemen'e 2 bin 900'den fazla hava ve füze saldırısı düzenlediğini söyleyen Seri, bu saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 562 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.
Seri, Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları sürdürecekleri tehdidinde bulundu.
Yemen, İran destekli Husilerin Eylül 2014'te başkent Sana ile bazı vilayetleri ele geçirmesinin ardından başlayan iç savaşa sahne oluyor.
Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu, Mart 2015'ten bu yana uluslararası toplum tarafından tanınan Yemen hükümetine destek veriyor.
Yemen'de hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar son dönemde yoğunlaşırken, İran destekli Husiler kendilerine yönelik saldırılardan Suudi Arabistan'ı sorumlu tutarak ülkeyi balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alıyor.