Gündem
Türkiye'den Haberler
4 Mayıs 2024 13:18

 *İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma aracı ve polis sayısının azaltıldığını duyurdu.Bakan Ali Yerlikaya ile yardımcılarının araç ve koruma sayılarının azaltıldığı bildirildi.

*81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 79'u yerli üretim olmak üzere 81 ilacın daha SGK geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

*Kahramanmaraş'taki deprem felaketinde 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı ile ilgili yargılamada yeni bir karar alındı. Mahkeme heyeti, dosyanın yeni bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

*EPDK, katkılı motorin ve benzinde fiyat farkının olmayacağına, tek fiyat uygulanacağına karar verdi. Karar, 15 Mayıs'ta yürürlüğe girecek.

*İstanbul-Sivas aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın ilk seferi, düzenlenen törenle başladı. Ekspres seferlerle İstanbul-Sivas arası seyahat 7 saat 8 dakika sürecek.

*Suudi basını, Hamas'ın Mısır'ın ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması önerisini kabul ettiğini duyuracağını bildirdi. Ayrıca Hamas'ın, İsrail'in Gazze'den çekileceğine yönelik ABD'den söz aldığı öne sürüldü.

*Riverside Kaliforniya Üniversitesi'nda protestocu öğrencilerle üniversite yönetimi uzlaştı, Filistin kampı kaldırılacak. Anlaşma kapsamında üniversite, yatırımlarını açıklayacak ve gözden geçirecek.

*Afgan Kadınların Siyasi Katılım Ağı, Afgan medyasının Taliban'ın sansür kılıcı altında olduğunu söyledi. Grup üyeleri İslamabad ve Kabil'de kapalı mekanlarda,ifade özgürlüğünün içinde bulunduğu kötü durumu protesto etti.

*Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Ukrayna'ya asker göndermeye ilişkin sözlerine Rusya'dan tepki geldi. Kremlin sözcüsü Peskov, bu açıklamaların çok tehlikeli olduğunu söyledi.

*ABD'de tarım dışı istihdam nisan ayında 175 bin ile beklentilerin altında kaldı. İşsizlik oranı ise yüzde 3,9 olarak açıklandı.

*ABD, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının siber saldırılarına karşı uyardı. FBI, Kuzey Koreli hackerların elektronik posta güvenlik açığını kullandığını bildirdi.

*CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek yemek yedi.Ankara Ahlatlıbel tesislerinde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü.

*Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını söyledi. Karamollaoğlu, "Hangi arkadaşımız genel başkan olursa onun en büyük destekçisi, yardımcısı olacağım." ifadelerini kullandı.

*S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti.SP, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu.

*Ünlü futbolcuları milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan hakkında iki yeni iddianame hazırlandı. Erzan hakkında istenen hapis cezası275 yıla çıktı.

*Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararının Netanyahu'yu ateşkese zorlamak olduğunu söyledi. Erdoğan, "Adımın sonuçlarını iş dünyası ile eşgüdümle yürüteceğiz." dedi.

*Beyaz Saray, Türkiye'nin İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olması konusunda farklı düşündüklerini bildirdi. Ancak bu durumun ikili ilişkileri etkilemeyeceği açıklandı.

*İsrail ile Hamas arasındaki esir takası ve ateşkes anlaşmasına ilişkin müzakereler bugün Mısır'da devam edecek. Hamas heyeti İsrail'in sunduğu teklife yazılı bir yanıt verecek.

*CIA Başkanı Burns, İsrail ile Hamas arasında devam eden esir takası ve ateşkes anlaşması müzakereleri için Mısır'a geldi. Burns'un müzakerelerde son duruma ilişkin görüşmelerde bulunacağı tahmin ediliyor.

*Gazze'ye havadan bırakılan yardımların paraşütleri açılmadı. Kutuların bölgede yardım bekleyen bir grup Filistinlinin üzerine düşmesi sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

*Rusya, ABD'nin Ortadoğu'ya yönelik politikasını eleştirdi.Sözcü Zaharova, ABD'nin son yıllarda Filistin meselesine ilişkin barış sürecini gasbettiğini ve uluslararası hukuki temellerin aşınmasına yol açtığını söyledi.

*Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Ukrayna'ya asker göndermeye ilişkin sözlerine Rusya'dan tepki geldi. Kremlin sözcüsü Peskov, bu açıklamaların çok tehlikeli olduğunu söyledi.

*Kuzey Kore, pandemi sonrası öğrencilerin ilk kez ülkeye girişine izin verdi. Çin ile Kuzey Kore arasındaki öğrenci değişim programındaki 86 öğrenci ülkeye giriş yaptı.

*Brezilya şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde can kaybı da artıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye, kayıp olarak bildirilenlerin sayısı ise 70'e yükseldi.