Gündem
Türkiye'den Haberler
26 Temmuz 2024 19:34

*Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail BB'ı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasına tepki gösterdi. Erdoğan bir kez daha Netanyahu için Hitler benzetmesinde bulundu.

*CHP Lideri Özel, belediyelerin kamu borçlarına yönelik atılan adıma tepkisini sürdürdü. Özel, CHP'li belediyelerin hizmetlerinin engellenmeye çalıştığını söyledi. 

*İzmir Dikili'de ormanlık alanda başladıktan sonra yerleşim yerlerine yaklaşan yangına müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle bir site tahliye edilmiş durumda...

*Tekirdağ Ergene'de de otluk alanda çıkan yangın geri dönüşüm tesisine sıçradı. Alevler 3 saatin ardından kontrol altına alınırken bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

*Kamuda tasarruf tedbirleri düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak. Düzenleme 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek.


*Vergi düzenlemesi teklifin 11 maddesi daha Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenleme en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeriyor.

*Sınır ötesi operasyonlar sürüyor. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 15 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

*Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterin düşmesi sonucu ölümüne ile ilgili soruşturmada yeni Adli Tıp raporu ortaya çıktı. Raporda, 2011'deki raporun oy birliğiyle yalanlandığı öğrenildi.

*Dışişleri Bakanı Fidan Laos'ta Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir araya geldi. Görüşmede Ukrayna'daki savaş Gazze'deki gelişmeler ve Suriye'deki durum görüşüldü.

*Moskova'da 2 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından Bodrum'da yakalanan zanlı, Rusya'ya iade edildi. Terörist, uçakla ülkesine gönderildi.

*Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi resmileşti. Şarj edilebilen 70 km'nin üzerinde menzile sahip hibrit araçlara ÖTV indirimi Resmi Gazete'de yayımlandı.

*Birçok ilde şiddetli yağmur ve fırtına etkili oldu. Antalya'da bir otelin bahçesine yıldırım düştü. Denizli'de dereler taştı. Osmaniye ve Uşak'ta da sel vardı.

*Olimpiyatlara evsahipliği yapan Fransa'nın başkenti Paris'te demiryollarına sabotaj yapıldı. Kentten batı kuzey ve doğuya giden hızlı tren seferleri durdu.

*Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken sabotajdan 800 bin yolcunun etkilendiği açıklandı. Seferlerin birkaç günden önce normale dönmesinin ise imkansız olduğu belirtiliyor.

*İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Biden ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Netanyahu, Biden'a İsrail devletine 50 yıllık desteği için teşekkür etti.

*Netanyahu ile görüşen bir diğer isim de başkan yardımcısı Harris oldu. Harris, Netanyahu'ya, İsrail-Hamas savaşının sona ermesinin zamanının geldiğini söyledi.

*Öte yandan Netanyahu, eski Başkan Trump ile de görüşecek. Trump-Netanyahu görüşmesi bugün Florida'da gerçekleşecek.

*Eski ABD Başkanı Obama, Demokratların aday adayı haline gelen Kamala Harris'e desteklediğini duyurdu. Harris de X hesabından, Obama'ya teşekkür etti.

*ABD'nin Kaliforniya eyaletinde çıkan yangın eyalette gerçekleşen en büyük orman yangını oldu. 145 bin 172 dönümlük alana yayılan yangını söndürme mücadelesi sürüyor.


*ABD'de, listeria bakterisi bulaşmış binlerce kilo et ürününün piyasadan toplatıldığı duyuruldu. Bakteri nedeniyle şimdiye kadar 2 kişi yaşamını yitirirke 34 hasta tespit edildi.

*DP'nin başkan adayı ABD Başkan Yardımcısı Harris, CP'nin başkan adayı Trump'a meydan okudu. Harris, rakibi ile canlı yayında tartışmaya hazır olduğunu açıkladı.


*İngiltere, UCM'nin Netanyahu kararında geri adım atıyor. Yeni hükümetin, Netanyahu hakkında yakalama kararı çıkarılmasına itirazını geri çekeceği öne sürüldü.

*Hamas liderlerinden Ebu Ara, Batı Şeria'daki İsrail hapishanesinde öldü. Ebu Ara'nın işkenceye maruz kaldığı ve tıbbi tedaviden mahrum bırakıldığı öne sürüldü.

*BM, Etiyopya'da 257 can alan heyelanda ölü sayısının 500'e yükselebileceğini duyurdu. 15 bin kişinin halen heyelan riski olan bölgelerde yaşadığı uyarısı yapıldı.

*Fas'ta etkili olan kavurucu sıcaklar can aldı. Termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği Beni Mellal kentinde son 24 saatte en az 21 kişi yaşamını yitirdi.

*İsrail'in kuzeyindeki bir su parkında yüzen 2 kişide beyin yiyen amip tespit edildi. 1 kişi yaşamını yitirirken 1 çocuk tedavi altına alındı. Su parkının kapatılması talimatı verildi.

*ABD'de Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaola'ya büyük darbe indirildi. Kartelin kurucusu El Mayo ile El Chapo'nun oğlu tutuklandı.

*Covid-19'un iki yeni varyantı tekrar hızla yayılmaya başladı. 21 ABD eyaletinde vakalar çok yüksek seviyelerde... Yeni varyantların şimdiye kadarki "en bulaşıcı" tür olduğu öne sürüdü.

*Tayland'da 5 kişinin ölümüne 500'ü aşkın kişinin de yaralanmasına neden olan Gaemi Tayfun'u Çin'in güneydoğusuna ilerledi. Bazı eyaletlerde şiddetli yağış sele neden oldu.

*Öte yandan Filipinlerde tayfunda batan gemiden yakıt yayılması devam ediyor. Yakıtın kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

*Kanada'nın Alberta ve Britanya Kolumbiyası eyaletlerinde bir haftada 58 binden fazla yıldırım düşmesi yeni yangınlara yol açtı. Bölgeye federal yardım gönderilecek.

*AB, Hollanda'nın tıbbi izotop üretimi için nükleer reaktör kurulumuna desteğini onayladı. Proje, kanser teşhisi ve tedavisi için kullanılacak.

*AB, terör listesini güncelledi. Birlik aralarında PKK, DHKP-C gibi örgütlerin bulunduğu terör listesine ABD merkezli "The Base" isimli aşırı sağcı örgütü de ekledi.

*ABD'nin Texas kıyılarını vuran Beryl Kasırgası nedeniyle ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi. Bölgede elektrik kesintileri de 3 milyon kişiyi etkiledi.

*İtalya Başbakanı Meloni, bugün Çin'e gidiyor. Devlet Başkanı Şi ve Başbakan Li ile bir araya gelmesi beklenen Meloni'nin ana gündemi ticareti geliştirmek olacak.


*Endonezya, daha fazla yabancı yatırım için altın vize programı başlattı. 2,5 milyon dolar yatırım yapanlara 5, 5 milyon dolar yatırım yapanlara 10 yıl oturum izni verilecek.

*İran'da aşırı sıcaklar nedeniyle elektrik tüketimi rekor seviyeye ulaştı. Elektrik dağıtım şirketi, Tahran'da yarın kamu ve özel sektör için tatil ilan edilmesini talep edecek.

*OpenAI, yeni arama özelliklerinin prototipi olan "SearchGPT"yi test ettiğini duyurdu. Arama motorunun kullanımına, küçük bir kullanıcı ve yayıncı grubuyla başlanacak.

*UUİ'de mahsur kalan 2 astronotun Boeing kapsüllerindeki arıza giderilene kadar istasyonda kalacağı açıklandı. NASA henüz bir dönüş tarihi veremedi.

*Time dergisi, dünyada gezilecek ve görülecek en iyi 100 rotayı seçti. Diyarbakır'ı da listeye alan derginin dünyanın en harika yerleri özel sayısında Diyarbakır Ekspresi var...