MotoGP'nin son şampiyonu Jorge Martin'in Aprilia macerası erken sonlanacak. İspanyol pilotun sezon sonunda yeni takımından ayrılacağı belirtildi.
MotoGP'nin son şampiyonu Jorge Martin, yeni takımı Aprilia ile yollarını ayırıyor. Aprilia ile Temmuz ayında iki sezon için el sıkışan İspanyol pilotun sezon sonunda ayrılacağı belirtildi.
Aprilia, Jorge Martin ile sezona hem pilotlar hem de markalar kategorisinde hedef büyüterek girmişti. Ancak sezon öncesinde iki kez sakatlanan İspanyol pilot, ilk dört yarışa katılamadı.
Katar'da ilk kez piste çıkan Martin, geçirdiği kazada tekrar sakatlandı.
Bu sezon 6 grand prixin sadece birinde yarışan son şampiyon, henüz hanesine puan yazdıramadı.
Jorge Martin'in kontratında 2026 Fransa Grand Prix'inden sonra şartlı ayrılma maddesi bulunuyor. Aprilia'nın İspanyol pilotun ayrılma talebine karşılık yasal haklarını kullanacağı belirtildi.