TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI
Türkiye'den Haberler
8 Temmuz 2025 19:33

Türkiye, Irak'ın kuzeyinde girdikleri mağarada metan gazından etkilenerek şehit olan 12 askerin yasını tutuyor. Şehit olan askerlerden 10'u bugün son yolculuklarına uğurlandı.

Üsteğmen Ege Akar henüz 26 yaşındaydı. Akar'ın İzmir Buca'daki ailesine şehit haberi verildi. Ailenin yaşadığı daireye ve siteye Türk bayrakları asıldı. Şehidin babası Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli astsubaydı. Şehidin annesi de askeriyeden emekli memurdu. Akar, görev yerinde çekilen videoda ailesine "Beklemesinler." diye mesaj yollamıştı. 5 yaşında bir kızı olan Akar'ın cenazesi yüzlerce kişinin katıldığı törenin ardından Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

İzmir'den ikinci şehit haberi de Astsubay Fikret Mangura'dan geldi.

37 yaşındaki şehit astsubaydan geriye, 2018 yılındaki düğün görüntüleri kaldı. Şehidin 6 yaşında kızı vardı.

Şehit Mangura için Manisa'da Akhisar Yeni Camii'nde tören düzenlendi. Törende şehidin annesi Misliye Ozan ile eşi Melahat Mangura ve 6 yaşındaki kızı Deniz Ece, şehidin naaşına sarılarak büyük üzüntü yaşadı. Şehidin naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, dualar ve tekbirler eşliğinde İzmir'in Seferihisar ilçesindeki şehitliğe götürüldü.

Sözleşmeli Er Celalettin Uyanık 24 yaşındaydı, 4 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapıyordu. Görev bölgesindeki bir mağaraya girmeden önce arkadaşlarına "Eğer olur da bir gün şehit olursam kardeşim paylaş bunu." sözleriyle vasiyet bırakmıştı.

Uyanık'tan geriye; Kur'an okuduğu video kaldı. Şehidin Bitlis'te yaşayan ailesine acı haber verdi.

Şehit Celalettin Uyanık için memleketi Bitlis'te cenaze töreni düzenlendi. Ersan Merkez Camii'ndeki törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katıldı. Şehidin cenazesi, Mutki ilçesine bağlı Dereyolu köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Ordulu şehit Uzman Çavuş Kani Obi, 29 yaşındaydı. Onun da silah arkadaşlarına bir vasiyeti vardı. Çok fazla fotoğraf çektirmeyen Obi; şehitlik mertebesine ulaştıktan sonra bir fotoğrafının yayınlanmasını istemişti. Şehit Uzman Çavuş Kani Obi'nin cenazesi Korgan ilçesinde toprağa verildi.

25 yaşındaki Sözleşmeli Er Özkan Özkanlı, 2 yıl önce göreve başlamıştı.

Şehit asker, kendisi gibi yetim öğrencilere 2 yıldır, lisedeki bir öğretmeni aracılığıyla harçlık veriyordu.

Piyade Sözleşmeli Er Özkan Özkanlı'nın cenazesi memleketi Aksaray'da son yolculuğuna uğurlandı. Törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı da katıldı. Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Namlıkışla köyüne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Irak'ın kuzeyinde girdikleri mağarada metan gazından etkilenerek şehit olan askerlerden biri de Astsubay Abdurrahman Akdoğan'dı. Şehidin ailesi Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşıyordu. 2 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan şehit astsubayın görev yeri Hakkari'ydi. Bomba uzmanı olarak Pençe-Kilit Operasyon bölgesindeydi.

4 kardeşi olan Şehit Abdurrahman Akdoğan bekardı. Şehit asker için Malatya'da cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan Malatya Valisi Seddar Yavuz, şehidin babası Remzi Akdoğan'ı teselli etmeye çalıştı. Şehit asker, cenaze namazının ardından son yolculuğa uğurlandı.

Balıkesir'e de şehit haberi verildi. Şehit Sözleşmeli Er Ahmet Kuşak 23 yaşındaydı, bekardı, 5 kardeşi vardı. Şehidin yakınları ve komşuları aileye taziye ziyaretinde bulundu. 3 Temmuz doğumlu şehit asker birkaç gün önce doğum gününü kutlamıştı.

"VATAN İÇİN ÖLDÜM AĞLAMA BABAM"

Şehit Kuşak'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze töreninin yapılacağı Kepsut Merkez Sanayi Camii'ne getirildi. Şehidin ağabeyi Halil Kuşak, törenine kardeşinin üniformasını giyerek katıldı. Şehidin babası Mehmet Kuşak daha sonra tabuta sarılarak, "Bayrağa sarıldım bak yatıyorum, vatan için kanımı akıtıyorum, sevgilimi emanet bırakıyorum, vatan için öldüm ağlama babam, vatan için öldüm ağlama babam." sözlerini söyledi. Balıkesir İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın kıldırdığı namazının ardından top arabasına konulan şehit Kuşak'ın naaşı, kırsal Alagüney Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.

Er Mahsun Yeşildemir'in şehit haberi Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki ailesine ulaştı. 10 çocuklu ailenin 9'uncu çocuğu olan Mahsun Yeşildemir bekardı. Şehidin naaşı, Karaşeyh köyünde toprağa verildi.

Uzman Çavuş Ümit Üzüm evli ve 3 çocuk babasıydı. Şehadet haberi, Sivas'ta yaşayan eşine verildi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

ELİNDE OYUNCAĞIYLA TABUTA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

Uzman Çavuş Ümit Üzüm'ün naaşı memleketi Kayseri'de toprağa verildi. Şehidin 9 yaşındaki kızı Ayşe Mina babasının tabutuna elindeki oyuncağı ile gelerek ağladı.

Şehit Uzman Çavuş Ümit Üzüm, kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine İncedere Mahalle Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Sözleşmeli Er Ahmet Gültekin'in İstanbul'daki ailesine de acı haber ulaştı. 1,5 yıldır görevde olan 23 yaşındaki Gültekin, asker olmayı çocukluğundan beri istiyordu.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii'ne getirildi. Öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde şehidin ailesi gözyaşı döktü. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Vekili Nuri Aslan, AK Parti İl Başkanı Abdullah Özdemir, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Safi Arpaguş'un kıldırdığı cenaze namazının ardından Gültekin'in cenazesi toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.

Niğde de şehit haberi ulaşan illerden. Evli olan Uzman Çavuş Enver Yaman'ın (31) Kübra (10) ve Göktuğ (3) isminde iki çocuğu var. Şehit Yaman için bugün Edikli Beldesi Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı.

"BUNLARI SANA TOPLADIM BABA, NEREYE GİTTİN?"

Şehidin yakınları, uzun süre tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin kızı Kübra Yaman, "Bunları sana topladım baba, nereye gittin?" diyerek babasının Türk bayrağına sarılı tabutuna çiçek bıraktı.

Bakan Tunç, acılı aileye başsağlığı dileyerek teselli etmeye çalıştı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Enver Yaman, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Malatyalı Teğmen Furkan Sert'in anne ve babası, şehit haberini İstanbul'da aldı. Malatya'ya dönen ailenin evine Türk bayrağı asıldı.