Kanada GP ikinci antrenman seansında en hızlı zaman George Russell'dan geldi.
İkinci serbest antrenman seansı başlar başlamaz Haas pilotu Oliver Bearman orta hamur lastiklerle piste çıktı. Lewis Hamilton da aynı lastik tercihiyle Bearman'ın arkasından piste çıktı.
Nico Hulkenberg seansın ilk sert hamur lastik kullanan pilotu oldu. Aston Martin pilotlarıyla birlikte George Russell ve Alexander Albon da yumuşak hamurla piste çıkan isimler arasındaydı.
Seansın ilk dakikalarında Lance Stroll sol ön süspansiyonunu kırarak kaçış yolunda durdu, olay kırmızı bayrak gerektirmedi. Tekrar gösterimlerde Stroll'ün hafif bir önden kayma yaşadığı ve yüksek hızda duvara temas ettiği görüldü.
İlk 20 dakika geride kalırken Mercedes pilotu George Russell, ilk sırada yer aldı. Birçok pilot tutuştan şikayetçi olurken Mclaren pilotları frenlemelerde zorluk yaşadı.
Normalde bu seans, yarış stratejisini şekillendirmek amacıyla uzun sürüş verilerinin toplandığı bir bölümdü; ancak bugün birçok takım arka dengenin zayıflığıyla mücadele ettiği için ayarları denemeye devam etti.
Colapinto, kariyerinde ilk kez sürüş yaptığı bu pistte zemin koşullarına uyum sağlamakta zorlanırken, gün içerisindeki ikinci spinini attı.
Seansın ilk yarısı geride kalırken, trafik pilotlar için sorun yaratmaya devam etti; FP1'de yaşanan yakın temasların ardından bu kez Lawson hızlı turunda neredeyse bir Alpine'e çarpıyordu. Hadjar bir Sauber'den şikayet ederken, tekrar görüntülerinde bir Williams'ın yavaş araçlarla karşılaştıktan sonra şikanı kesmek zorunda kaldığı görüldü.
Zaman ekranlarında Russell, 1:12.123'lük derecesiyle liderliğini sürdürürken, Hamilton ikinci sıraya yükseldi ancak eski takım arkadaşının yarım saniye gerisinde kaldı. Sainz üçüncü sırada yer alırken, Hadjar dördüncü oldu. Norris ise sekizinci sıraya kadar çıktı.
Piastri, yumuşak lastiklerle çıktığı ikinci hızlı turunda derecesini geliştirerek Norris'in yerine üçüncü sıraya yükseldi; ancak takım arkadaşının sadece 0.007 saniye önünde yer alabilirken, Russell'dan yaklaşık yarım saniye geride kaldı.
Son 18 dakikaya girilirken ilk 6 sırada Mercedes motoru kullanan pilotlar yer alıyor. Sıralama şu şekilde: Russell, Norris, Antonelli, Albon, Alonso, Piastri.
Verstappen, 11 turluk orta hamur lastiklerle piste dönerken lastiklerin yeterince ısınmamasından şikayet etti ve bu nedenle şikanı keserek dışarı taştı.
Seansın son bölümleri takımlar uzun sürüşlere odaklandı ve seansı George Russell zirvede tamamladı.