İsrail ve İran'ın karşılıklı saldırıları devam ediyor. İran, üç ülkeye saldırılarını durdurmaya çalışmaları halinde bölgedeki üs ve gemilerinin hedef alınacağı uyarısında bulundu. İsrail'in gün boyu aralıklarla süren saldırılarının ardından İran'ın karşı saldırısı başladı.
İsrail'in İran'a yönelik dün başlattığı "Yükselen Aslan" saldırısı ve İran'ın giriştiği misilleme üçüncü gününde de sürüyor.
İsrail'in saldırılarında aralarında İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ile Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami gibi üst düzey askeri yetkililerin de olduğu en az 78 kişi hayatını kaybetti, çoğunluğu sivil 320 kişi de yaralandı.
İran da İsrail'e yönelik "Gerçek Vaat 3" ismini veridği saldırı başlattı. Drone'ların yanı sıra yüzlerce balistik füzenin fırlatıldığını saldırıda Tel Aviv'de patlamalar yaşandı. Bat Yam kentinde 3 kişi hayatını kaybetti. Bat Yam ve Rehovot'ta onlarca kişi yaralandı. Hayfa'ya hipersonik füzeler fırlatılırken İran'ın saldırılarında toplam 10 kişi öldü, 208 kişi de yaralandı.
Bazı füzeler İsrail'in hava savunma sistemi "Demir Kubbe"yi aştı ve patlamalara neden oldu.
Yemenli Husiler, İran'a destek için İsrail'i balistik füzelerle vurduğunu duyurdu. ABD Başkanı Trump ise İran'ı "ABD ordusunu sahaya indirmekle" tehdit etti.
İsrail ordu sözcüğü ise nükleer santrallerin yakınında bulunan İranlılara bölgeyi boşaltma çağrısı yaptı. Ayrıca İran halkı, silah tesisleri ve depolardan da uzak durmaları konusunda uyarıldı.