Aralık 2021'den beri Roland-Garros turnuva direktörü olan Amélie Mauresmo, etkinlik öncesinde bir röportaj verdi. Rafael Nadal için düzenlenen anma töreninden bahsederken, Fransız isim aynı zamanda yeni nesil, özellikle de genç dahi Carlos Alcaraz hakkındaki düşüncelerini paylaştı:
"Hiç kimse yeni bir Rafa, yeni bir Roger veya yeni bir Novak olmayacak. Bunu söylersem kendimden nefret ederdim. Ama o gerçekten sahada inanılmaz yetenekli, inanılmaz bir ruh ve zihinsel güç gösteren genç oyunculardan biri ve ayrıca fiziksel olarak çok güçlü."
Tennis Up To Date'e verdiği röportajda, "Hepimiz, 20 veya daha fazla Grand Slam turnuvası kazanan bu üç oyuncudan sonra, bu genç neslin, belki de onların izinden gitmeyeceklerini, çünkü bunlar doldurulması zor boşluklar, ama neler yapabileceklerini gösterebileceklerini görmek istiyoruz" dedi.
Nadal'a saygı duruşu 25 Mayıs Pazar günü Porte d'Auteuil'de gerçekleşecek. Ayrıca, Majorcan'ın kariyerini yeniden izleyen bir sergi de yerinde bulunan seyircilere sunulacak.