Teniste Dünya 1 numarası Jannik Sinner, üç aylık doping cezasının ardından İtalya Açık'ta kortlara dönecek. Roma'daki turnuvada beklentilerini düşük tutan İtalyan raketin dönüşü, tartışmaların gölgesinde coşkuyla karşılandı.
Jannik Sinner, üç aylık doping cezasının ardından kortlara döndü... Ve şimdi, kariyerinin en zorlu sınavlarından biriyle karşı karşıya...
İtalyan tenisçi, cezasının ardından ilk kez bir turnuvada korta çıkacak. Roma'da düzenlenen ATP Masters 1000 seviyesindeki İtalya Açık'ta raket sallayacak.
Sinner'ın geçen yıl, yasaklı madde kullandığı belirlenmişti. İlk etapta bağımsız bir ajans tarafından aklanan İtalyan tenisçi, test sonucunun fizyoterapistinin kullandığı bir cilt yenileyici spreyden kaynaklandığını öne sürmüştü. Ancak, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın itirazı süreci yeni bir boyuta taşıdı. Taraflar, spor mahkemesine gitmeden uzlaşmaya vardı ve Sinner üç ay men cezasını kabul etti.
Ceza süresince hiçbir sportif etkinliğe katılamayan Sinner, bunu kariyerindeki en zor dönemlerden biri olarak tanımladı. Özellikle Formula 1 ve bisiklet yarışlarını tribünden izleyememenin kendisini derinden etkilediğini ifade etti.
Son olarak Avustralya Açık'ta şampiyonluk yaşayan ve ATP sıralamasındaki birinciliğini koruyan Sinner, Roma'da mücadeleye ikinci turdan başlayacak.
Sinner, fiziksel hazırlığının yeterli olmadığını ve maç temposunu yeniden kazanmasının zaman alacağını vurguladı.
İtalyan tenisçi, yoğun ilgiyle karşılaştığı antrenman kortlarında coşkuyla karşılandı. Taraftarlar, milli oyuncularına destek verirken, yerel basın da bu dönüşe büyük yer ayırdı.