Daha önce Kent Uzlaşısı davasında tahliye kararı verilen Eski Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında, "Aziz İhsan Aktaş suç örgütü" davasından da tahliye kararı çıktı.
İddianamede, görevinden uzaklaştırılan Ahmet Özer için 9 yıla kadar hapsi isteniyordu. Ahmet Özer, 13 aydır tutuklu bulunuyordu.
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameye ilişkin tensip zaptını hazırladı.
Mahkeme heyeti, tensip zaptında 34 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına karar verdi. Heyet, sanıklar Ahmet Özer, Kaan Şengül, Mustafa Mutlu, Mustafa Seymen, Ümit Gözütok ve Yaşar Özkan'ın tutuklulukta geçirdikleri süre, bir kısım sanıklar yönünden etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma ihtimallerinin bulunması, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklama tedbirinin bu aşamada ölçülü olmayacağı hususlarını dikkate alarak başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü değillerse yurt dışı çıkış yasağı ve imza şeklindeki adli kontrol şartıyla ayrı ayrı tahliyelerine karar verdi.

