Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Osman Gazi Yüzer Üretim Platformu'nu ekim ayının sonuna doğru Karadeniz'deki görev yerine uğurlayacaklarını açıkladı. Bakan Bayraktar, "Bu yıl sonu itibarıyla yakma kulesinde ilk gazı yakacağız ve böylelikle Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda ikinci fazı tamamlamış olacağız." dedi.
Osman Gazi ile 4 milyon haneye daha yerli doğal gaz verileceğini anlatan Bakan Bayraktar, "8 milyon hanenin ihtiyacını inşallah kendi gazımızla sağlamış olacağız. Bu tesisin her gün üreteceği gaz, bugünkü gaz fiyatlarıyla yaklaşık 10 milyon dolarlık bir mali büyüklüğe tekabül ediyor. Bu yüzer üretim platformunun ekonomimize yıllık 3,5 milyar dolarlık bir katkısı olacak." diye konuştu.
Türkiye'de her gün yaklaşık 32-33 milyon araca akaryakıt, 22 milyon haneye doğal gaz, 42 milyon elektrik abonesine de elektrik tedarik etmeleri gerektiğine işaret eden Bakan Bayraktar, "Planlamalarımızı birkaç alternatifle yapıyoruz. Yani, bir ülkeden herhangi bir arz kesintisine uğrarsak, doğal gazımız kesilirse onun alternatifi ne olabilir; bütün bu çalışmaları yapmış durumdayız." açıklamasını yaptı. Doğal Gaz depolarının dolu olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, kışa hazır olduklarını da söyledi.