HABERLER

Ella Langley altıncı Country Airplay zirvesine çıktı
23 Ekim 2026 | PowerGroup
Ella Langley, Billboard'ın Country Airplay listesinde altıncı kez zirveye çıktı. "Loving Life Again", 31 Ekim tarihli listede bir basamak yükselerek bir numaraya yerleşti; şarkı 16-22 Ekim arasında 32,4 milyon dinleyiciye ulaştı ve bu rakam bir önceki haftaya göre yüzde 7 arttı.

Rakam kadar dikkat çekici olan ise bu zirveye ulaşma hızı. Listenin 36 yıllık tarihinde, kadın sanatçılar ya da kadın vokalli gruplar arasında ilk bir numaradan altıncıya en kısa sürede ulaşan isim artık Langley. Riley Green ile birlikte seslendirdiği "You Look Like You Love Me" ile Aralık 2024'te ilk kez zirveye çıkmıştı; aradan yalnızca 99 hafta geçti. Önceki rekor 125 haftayla Lady A'ye aitti, solo kadın sanatçılar arasındaki en hızlı yükseliş ise 127 haftanın üzerinde bir süreyle Carrie Underwood'un elindeydi. Tüm sanatçılar arasında Langley'den daha hızlı davranan sadece iki isim var: 96 haftayla Jelly Roll ve 94 haftayla Alan Jackson.

Dandelion'dan dört numara bir

"Loving Life Again"in zirveye çıkmasıyla birlikte Langley'nin Dandelion albümü dördüncü bir numarasını üretmiş oldu. Şarkı; "Choosin' Texas", "Be Her" ve Morgan Wallen düeti "I Can't Love You Anymore" ile aynı rafa girdi. Bu, bir kadın sanatçının ya da kadın vokalli bir grubun imzasını taşıyan ve Country Airplay'de dört şarkıyı birden zirveye taşıyan yalnızca ikinci albüm. İlki Shania Twain'in The Woman in Me'siydi ve bu kulüpte otuz yıl boyunca tek başına kaldı.

Langley böylece üçer numara bir çıkaran albümlerin önüne geçti: Underwood'un Some Hearts, Carnival Ride ve Play On albümleri, Twain'in Come On Over'ı ve Lady A, Sugarland, The Chicks, Jo Dee Messina, Deana Carter, Kelsea Ballerini ile Wynonna'nın çalışmaları bu grupta kaldı.

Şarkının hikâyesi ise sahnelerden uzakta başlıyor. Langley, 2025'te kariyerindeki yoğun tempoya ara verip ailesiyle vakit geçirmek ve kendini toparlamak için iki hafta turnelere ara vermişti. "Loving Life Again"i bu dönemin ardından ERNEST ve Devin Dawson ile birlikte yazdı; şarkının adı, ERNEST'in ona nasıl hissettiğini sorması üzerine verdiği yanıttan doğdu.

Dandelion'ın başarısı tekil şarkılarla da sınırlı değil. Albüm, nisan ayındaki çıkışından bu yana Top Country Albums listesinin zirvesinde 21 hafta geçirdi. Bu, listenin 11 Şubat 2017 tarihli sayımdan itibaren çok ölçütlü bir yönteme geçmesinden bu yana bir kadın sanatçının elde ettiği en uzun süre. Aynı dönemde tüm albümler arasında altıncı sırada yer alıyor; rekor ise 97 haftayla Morgan Wallen'in Dangerous: The Double Album çalışmasına ait.