HABERLER

Jennifer Lopez, Love? albümünü ilk kez plağa basıyor
Jennifer Lopez, Love? albümünü ilk kez plağa basıyor
28 Ekim 2026 | PowerGroup
Jennifer Lopez, yedinci stüdyo albümü Love?'ın 15. yılını albümün ilk kez plak formatında yayımlanmasıyla kutluyor. Üç ayrı koleksiyon sürümü halinde hazırlanan baskı, kasım ayında raflara çıkacak; kesin tarih henüz açıklanmadı. Yeniden düzenlenen pakette, daha önce hiçbir yerde yer almayan "Proof of Love" adlı yeni bir dans parçası bulunuyor. Ön siparişler şimdiden açıldı.

2011 çıkışlı Love?, Lopez'in ikizleri Max ve Emme'nin doğumundan ilham almıştı. Albüm, Pitbull'un konuk olduğu ve Billboard Hot 100 listesinde 3 numaraya kadar yükselen "On the Floor" ile dünya çapında bir hit çıkarmış; "I'm Into You" (Lil Wayne ile) ve "Papi" gibi parçalar da dinleyici favorileri arasına girmişti. Albümün o dönemki başarısına rağmen bir plak baskısının hiç yapılmamış olması, bu yeniden yayımı Lopez'in diskografisi açısından ayrı bir başlık haline getiriyor.

Standart sürüm, "Proof of Love" dahil 12 parçadan oluşuyor. Şeffaf kraliyet mavisi plak üzerine basılan deluxe 2LP sürümü ise 17 parça, yeni kapak tasarımı ve beş ek şarkı içeriyor: "Hypnotico", "Everybody's Girl", "Charge Me Up", "Take Care" ve "On the Floor (Ven a Bailar)". Üçüncü sürüm olan BILT'e özel renkli baskı ise kiraz kırmızısı plak üzerinde geliyor.

Yeni şarkının çıkış noktası

Lopez, "Proof of Love"ı yazma ve kaydetme fikrinin, ikizleri Max ve Emme'nin (kısa süre önce adını Oskar olarak değiştirdi) bu sonbahar üniversite için evden ayrılmasının ardından geldiğini anlattı. "Zihninizin çok büyük bir bölümünü uzun süre onlar kaplıyor ve gittiklerinde, ki bu yıkıcı, üzücü ve korkutucu bir şey, tamamen farklı bir hayatla karşı karşıya kalıyorsunuz ve 'Bu boşlukla ve bu zamanla ne yapacağım?' diyorsunuz. Ben de stüdyoya geri döndüm" dedi. Şarkıcı, bu dönemde ortaya çıkan malzeme için de iddialı konuştu: "Şimdiye kadar yazdığım en iyi şarkılardan bazılarını yazdım ve gerçekten heyecanlıyım. Bu çok mutlu bir dönem albümü. İçinde azıcık gözyaşı olan, en neşeli, en güzel şarkılardan bazıları."

Yeni parçayı ise bir ikilik üzerine kurduğunu söylüyor: "Bu tür bir ikilik hakkında güzel bir şarkı. Mutlu bir dans şarkısı ve bunlar sevginin kanıtı olan şeyler. Bunlardan biri de birisi gittiğinde hissedilen acı ve yas. Acı ve yas hissediyorsunuz. İşte bu gerçekten sevginin kanıtı. Bunu mutlu bir şeye dönüştürmek istedim. Yıkıcı bir şey olmak yerine bir işaret olmasını istedim."

Lopez için kasım ayı yalnızca plak çıkışıyla sınırlı değil. Şarkıcı, The JLo Show: Live in Las Vegas ile Şükran Günü akşamı, 26 Kasım'da ekrana geliyor. Gösteri, ABD saatiyle 20.00'de CBS'te yayımlanacak ve Paramount+ üzerinden izlenebilecek.