Troye Sivan'ın dördüncü stüdyo albümü She's the Best 9 Ekim 2026'da Interscope etiketiyle raflarda. Avustralyalı şarkıcı albümü iki iddialı tanıtım hamlesiyle duyurmuştu: trip-hop tınılı açılış teklisi ve albüme adını veren She's the Best'in klibinde sokakta süzülen Nicole Kidman yer alıyor, daha hareketli ikinci tekli Party ise Madonna'nın 2000'lerin başında listelerin zirvesine çıkan parçası Music'ten tanıdık bir bölümü yeniden işliyor. İki büyük isim aynı anda masadayken albümün kendisinin bu kadar gösterişsiz olması, kaydın en şaşırtıcı yanı.
Sivan, yeni albümün 2023 tarihli elektronik pop çıkışı Something To Give Each Other'a kıyasla daha "sloppy" olmasını istediğini söylemişti. Ortaya çıkan sonuç dağınıktan çok gevşek ve rahat: tempo düşük, üretim sıcak, şarkılar aceleye getirilmemiş. Sivan bir zamanlar turne arkadaşı Charli XCX'le birlikte 1999'a dönme arzusunu söylemişti; burada ise 90'ların daha karanlık, daha pürüzlü dans seslerine yöneliyor. Albümde Jack Antonoff ve The 1975'ten George Daniel gibi isimler de çalışmış.
Gece sonrasının sesi
Plağın referansları açık ve özenle seçilmiş. Canada Dry'ın derin house nabzı Madonna'nın 1992 tarihli Erotica albümünün ağırdan alan anlarını hatırlatıyor, Le Boy'un akılda kalan melodisi ise Air'in 1998 klasiği Sexy Boy'a göz kırpıyor. Albümün en keyifli parçalarından I Do This For You, George Michael ile The Avalanches'ın aynı odada buluşması gibi duruyor ve Beck iş birlikçisi Carl Stephenson'ın yönettiği kült trip-hop topluluğu Forest For The Trees'in Dream adlı parçasından alınmış, bilenin bileceği bir sample üzerine kurulu. Lost Time ise Lily-Rose Depp'in zarif Fransızca girişiyle açılıyor.
Bu kasıtlı ağırlık zaman zaman albümü yormuyor değil; psychedelic dokulu FF dört dakikayı geçtikten sonra yerinde sayıyor. Ama Sivan çoğunlukla melodiyle itirafı aynı cümlede buluşturmayı başarıyor. Sakin bir akustik gitar üzerine kurulu Embarrassingly, görünürde tatlı bir şarkının altına eski bir sevgiliyle ilgili oldukça açık sözleri saklıyor. Sex Star'da ise Melbourne'deki evine dair bir gönderme var: "I just want you in my really nice house".
She's the Best, Sivan'ın en hızlı benimsenecek ya da en kalabalığa oynayan albümü değil. Buna karşılık baştan sona tutarlı, merak uyandıran bir atmosfer kuruyor: gecenin sonunda, partiden arta kalan küçük bir grupta paylaşılan sırların ve fantezilerin sesi, arada tam anlamıyla dansa açılan molalarla. Nicole Kidman ile Madonna'nın bu projeye dahil olmak istemesi de bu açıdan şaşırtıcı değil.