RÖPORTAJLAR

Aynur Aydın & Damla Yıldız
Aynur Aydın & Damla Yıldız

'Yağdır' adlı proje için bir araya gelen Aynur Aydın ve Damla Yıldız ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

29.03.2020

ÖNCELİKLE BU İKİLİ NASIL BİR ARAYA GELDİ?

Aynur Aydın: Bir gün ben Murat Güneş için bir yemek düzenlemiştim. Çünkü Murat benim için çok kıymetlidir ve birlikte birçok ortak şarkıya imza attık. O yemeğe Damla'da geldi. Murat 'Yağdır' şarkısını Damla'ya vermişti. Ben 'Yağdır'ı ilk defa orada dinledim ve dinledikten sonra sürekli şarkı kafamda dönüyordu. Damla'yı insan olarak çok sevdim ama sanatçı olarak nasıl bir potansiyeli olduğunu açıkçası bilmiyordum. Sonra sosyal medyadan birbirimizi takibe aldık. Ben biraz Damla'yı stalkladım ve aşağılara indiğimde orada bir Karadeniz türküsü okumuştu. Çok beğendim ve hemen onu alıp patrona gönderdim. Çünkü benim yeteneğe karşı çok büyük bir zaafım vardır. Hayatta ne kadar çok yetenekli insan ön plana çıkarsa hem sektörün hem de bulunduğumuz dünyanın daha da güzelleşeceğine inananlardanım. Damla'nın da bu sektöre kazandırmam gereken bir isim olduğunu düşündüm. Kendisi de, sesi de, şarkımız da çok güzel. Çok da güzel arkadaş olduk.

MÜZİK SEKTÖRÜNE YENİ BİR İSİM KAZANADIRMAK NASIL HİSSETTİRİYOR?

Aynur Aydın: Ben bir sanatçı olarak hayatımın en mutlu ve verimli dönemlerini yaşıyorum. 8 yılda yaşadığım o zorlu tecrübeleri çok sevdiğim bir arkadaşıma aktarabiliyorum. Çünkü müzik kariyerleri öyle kolay inşa edilmiyor. İlk defa kendimi faydalı da hissediyorum.

ŞARKININ SÖZLERİ KADAR ARANJESİ DE ÇOK GÜÇLÜ. ARANJEYİ KİM YAPTI?

Damla Yıldız: Şarkımızın müzik direktörlüğünü ve aranjesini Ozan Bayraşa yaptı. Şarkıyı aldığım andan itibaren Ozan Bayraşa ile çalışmayı çok istiyordum. O hayalim bugün gerçek oldu. Aynur'un ve benim ses renklerimiz birbirine çok yakın. Aynur çok iyi nota basan bir kız. Ozan'ın da vokal editiyle harikulade bir iş çıktı ortaya. Dolayısıyla buradan Ozan'a da sevgilerimizi ve teşekkürlerimizi iletiyoruz. Sevgili Bülent Bey, Aynur Aydın, Murat Güneş, Ozan Bayraşa ve Kurtuluş Buğday. Hepsinin bende emeği çok fazla. Buradan hepsine tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Aynur Aydın: Ozan'la biz daha yeni çalışmaya başladık ama bundan sonra eminim çok fazla ortak projemiz olacak.  

VIDEO KLİBİ KİM ÇEKTİ?

Aynur Aydın:  Öncelikle bizim klip yönetmenimiz Mert Akay çok yakışıklı ve çok da güzel bir klip çekti. Bu projede sanki tüm iyi insanlar bir araya geldi. Hatta iş bittiğinde Damla bana söyle bir cümle kurmuştu; "Bu şarkının tutmama gibi bir imkanı yok. Çünkü bu kadar güzel insanın bir araya gelmesi tesadüf olamaz." Mert Akay'da o isimlerden biri. Çok güzel bir gözü var.

KLİBİN HAKAYESİNİ BİZLERLE PAYLAŞIR MISINIZ?

Aynur Aydın:  Damla okuldan kaçmış muzur bir çocuk. Kapıyı açıyor ve bambaşka bir dünyanın içine giriyor. O dünyanın içinde ben varım. Damla aslında benim içimdeki o saf çocuğu da temsil ediyor. Orada yara almış bir kadın var. Bir yandan o saf çocuğa tutunuyor. Aynaya baktığımda gelen karakter ise benim karanlık tarafımı temsil ediyor.

Damla Yıldız: Aynı zamanda iki farklı döneme ait iki ayrı kadını da canlandırıyoruz. Ama bu iki kadının acıları ortak. Yaşadıkları, çektikleri, üzüldükleri şey ortak aslında. Klibin ana teması bu şekilde.

Aynur Aydın: Biz bunu çok bilinçli yaptık aslında. Özellikle ben o zıt karakterleri yaratmak istedim. O saf temiz çocukla, o yara almış kadının hikayesini sanatsal bir şekilde aktarabildiğimizi düşünüyorum.

SİZİ BAŞKA PROJELERDE YENİDEN YANYANA GÖRECEK MİYİZ?

Aynur Aydın:  Kesinlikle evet. Zaten yaptığımız iş çok keyifli. Ama arkadaşınla bu işi yaptığında şölene dönüşüyor.  

Damla Yıldız: Biz bir işin nasıl başlayıp bittiğini bilemiyoruz. Sahnede, evde, klip çekerken vs. sürekli bir eğlenme durumumuz var.

SOLO KARİYERİNİZDE NE GİBİ GELİŞMELER VAR?

Aynur Aydın: Biz Ozan ile bir EP yapmaya yöneldik. İki şarkı aldık ama henüz aranjeye başlamadık. Bu sene bol bol Ozan Bayraşa ile projelerimiz çıkacak. Onun dışında Bertan Asllani hem Damla'ya, hem de bana şarkı hazırlıyor.  

PowerTürk Pop 40
1
Mabel Matiz Ft. Melike Şahin Dül Dül Pose Records
2
Emre Fel Senden Güzeli mi Var Hoze
3
Can Ozan Ağlama ben ağlarım Canozan
4
Melis Fis Gülü Sevdim Dikeni Battı Sony Music Türkiye
5
SEFO Kapalı Kapılar Sony Music Türkiye