RÖPORTAJLAR

Bahadır Tatlıöz
Bahadır Tatlıöz

Kısa bir süre önce 'Aldırma' adlı teklisini müzikseverlerle buluşturan Bahadır Tatlıöz, sorularımızı kendi evinden yanıtladı.

19.04.2020

 'ALDIRMA'YI SİZ NASIL TANIMLIYORSUNUZ? NASIL BİR ŞARKI OLDU?

'Aldırma' benim yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığım, gerçekten farklı dokusuyla, etnik ve modern öğelerin bir araya geldiği ilginç bir çalışma oldu. Sözü, müziği ve düzenlemesi yine bana ait. Klip yönetmenliğini de yine ben üstlendim. Gökhan Fırat görüntü yönetmenliğini üstlendi.  Klibini de aynı ilginçlikte çekmek istediğimiz için Fas Marakeş'te karar kıldık. Aranjmanda reggaeton ritmi ile etnik enstrümanları birleştirdiğim bir aranjman fikriyle yola çıktım. Şarkının en büyük özelliği de bence samimiyeti. Gerçekten en samimi dille yazmaya çalıştım. Daha doğrusu içimden doğal olarak öyle geldi.

ŞARKIDAKİ SAMİMİYETİ VIDEO KLİBE DE YANSITTINIZ DİYEBİLİR MİYİZ?

Marakeş'e gittiğimizde çok doğal sahneler çekmek istedik açıkçası. Profesyonel oyunculardan ziyade oranın yerel halkı ve yabancı turistlerden destek aldık. Özellikle şarkıyı dinledikleri zaman gerçekten çok katılımcı oldular. Tamamen tesadüfi karşımıza çıkan enerjilerini beğendiğimiz insanları klibimizin içine kattık.

NEDEN MARAKEŞ'İ TERCİH ETTİNİZ?

Video klibi İstanbul'da da çekseydik yine mahalle kültüründen, mahallede yaşayan insanların doğal hallerinden faydalanacaktık. Ama bugüne kadar o kadar çok tükettik ki buraları, farklı bir şey yaşamak istedim aslında. O yüzden araştırmalara girdik ve Marakeş fikri inanılmaz aklıma yattı. O yüzden de Marakeş'i tercih ettik. Marakeş gerçekten etnik dokusuyla, halkının bir kesiminin modern, bir kesiminin de o etnik kimliklerine sadık yaşamalarıyla kültür zenginliği olan bir yer. Gerçekten masallara konu olabilecek, belki de filmlerde masalsı sahnelere konu olmuş yapılarıyla çok ünlü. Hem insan renkleri hem de kültür rengi ile inanılmaz bir yer.

ÇEKİMLER NASIL GEÇTİ?

Marakeş'te 4 gün kaldık. Gerçekten çok keyifli anlar yaşadık. Özellikle keçilerin ağaçlara çıktığı döneme denk geldik. Onlar yılda belli bir dönem oraya çıkıyorlarmış. Birçok fotoğrafçı arkadaşım var sadece o kareleri yakalamak için sürekli gidip hiç yakalayamıyorlar. Biz ilk gittiğimizde tesadüfen o görüntüleri yakaladık. O yüzden çok şanslıydık.

YAKIN ZAMANDA YENİ BİR ALBÜM GELECEK Mİ?

2018 yılında yayınladığım 'Su Yolunu Bulur' albümümden sonra albüm fikri oluşmadı. Daha çok tekli şarkılarla ilerlemeyi düşünüyorum. Ama ileriki dönemde tekrar düşünebilirim.

TÜM DÜNYA OLARAK ÇOK CİDDİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ. SİZ BUGÜNLERDE NELER YAPIYORSUNUZ?

Evet, Dünya olarak gerçekten çok ciddi bir imtihandan geçiyoruz. Bu virüs aslında bize unuttuğumuz duyguları hatırlattı. Aslında her şeye iyi tarafından bakmak lazım diye düşünüyorum. Empati yeteneğimizi tekrar geliştirdik. Mağduriyet yaşayarak mağdurların halini anlamamızı sağladı. Tabii ki keşke olmasaydı ama bu da bizim için bir ders oldu. Bu yüzden de bundan sonraki hayatın çok daha empati dolu olacağına inanıyorum. Kötü tarafı ise çok insan kaybettik, çok aile üzüldü. Bu bir süreç ve geçecek, iyileşeceğiz. Bizler evde kalarak, önlem alarak bundan kurtulacağız. Ben de herkes gibi evimde kalarak, taşıyıcı olmaktan kaçınarak, evimde ailemle zaman geçirerek, müzik üreterek, olayları takip ederek, mümkün olduğu kadar evimde spor yapmaya çalışarak ve çevremde ihtiyaç sahibi olan kimler varsa yardım etmeye çalışarak geçirmeye çalışıyorum. Tek dileğim biran önce sağlıklı günlerde buluşmamızdır.

PowerTürk Pop 40
1
Mavi Gri İlaç Ol Yaralarıma Mavi Gri
2
Can Ozan Ağlama ben ağlarım Canozan
3
Mabel Matiz Ft. Melike Şahin Dül Dül Pose Records
4
SEFO Kapalı Kapılar Sony Music Türkiye
5
Derya Uluğ & Asil Gök Yansıma DU Music & DMC