RÖPORTAJLAR

Berksan
Berksan

2003 yılında yayınladığı 'Çilek' albümünden bu yana Türk Pop müziğine kazandırdığı hit şarkılarla adından söz  ettiren Berksan, kardeşi Turaç Berkay Özer ile ortak projesi olan 'Yeni Biri'ni bizlere anlattı.

22.07.2019

'YENİ BİRİ' NE ZAMAN MÜZİKSEVERLERLE BULUŞTU?

31 Mayıs'ta şarkımız paylaşıldı. Benim tam doğum günüme denk gelen bir geceydi. Teşekkür ediyorum yapımda ve yayında emeği geçen tüm dostlarıma bana bu hediyeyi verdikleri için.

ŞARKIDA KİMLERİN EMEĞİ VAR?

Sözleri bana, bestesi ve düzenlemesi kardeşim Turaç Berkay Özer 'e ait. Fotoğraflarını Eren Yiğit'in stüdyosunda ve dış çekimleri ile birlikte onun muhteşem fikirleri ile bitirdik. Ona da çok teşekkür ediyorum.

SOUND OLARAK NASIL DEĞERLENDİRİYOR SUNUZ ?

Zaten son dönemde Turaç ile müzik çalışmalarımızın tamamı kendimize özgü özgün bir soundla gidiyor. İlk etapta aslında bizde fazla mı ileri gidiyoruz acaba, biraz daha pop mu kalmalı soundumuz diye düşünürken yalnız olmadığımızı gördük. Bu bizi çok teşvik ediyor ve daha iyi şarkılar yapmak adına güç veriyor..

HİKAYESİNDEN BAHSETMEK GEREKİRSE NE ANLATIYOR 'YENİ BİRİ'?

'Yeni Biri' içinde tatlı bir gönderme olan bir ayrılık ve aşk şarkısı. Aslında ben sözlerini yazan birisi olarak şunu ifade etmeliyim; bu bazen bulmanız, bazen de olmanız gereken birisi yeni biri. Hangisini ihtiyacınız varsa artık onu siz tespit edeceksiniz. Ama yüzünüzü gülümseten bir şarkı. Umarım dinledikçe daha umut dolu, daha güzel günler için hayaller kurarsınız, yepyeni biri oluyorsunuz, aşkla olursunuz, sevgiyle olursunuz.

VIDEO KLİBİ KİM ÇEKTİ?

Videosunu Murat Joker çekti. Murat'la yaptığımız bu 3 video çalışmamız. Onunla çalışmayı da arkadaşlığını da çok seviyorum. Zaten hepimizi çok heyecanlandıran, çok yükselten bu şarkıya öyle bomba bir klip fikri ile geldi ki hepimizi bir kez daha heyecanlandırdı.

ÇEKİMLER NASIL GEÇTİ?

İşin artistik kısmını Turaç halletti. Ben şarkıyı söyleyerek bir anlatıcı rolü isterdim. Böyle söyleyince kulağa çok kolay geliyor olabilir ama çok da kolay olmadı aslında. Sabahın dört buçuğu gibi falan Bağdat Caddesi'nde bir arabanın bagajına bağlı olarak seyahat etmek çok kolay olmadı. Başımıza gelen bir şeyden bahsetmek isterim ki; bir turumuzu tamamlamıştık ve tekrar sahilden dönüp gelmemiz gerekiyordu. Beni sürekli söküp bağlamak istemedikleri için o şekilde seyahat etmeme karar verdiler dostlarım. O sırada Murat Joker ve kameranın bağlı olduğu araç bizim önümüzden geçip bizi takip edin dediler. Onlar döndüler fakat o sırada polisler bizim önümüzü kesti. Ortada kamera yok, çekim ekibi yok, hiçbir şey yok. Sadece bagajda bir adam var ve beni göremiyorlar. Tabii ki çok kızdılar ve çok sinirlendiler haliyle. Ama bizim çekim için iznimiz vardı. Yani yasadışı bir şey yapmadık. Velhasıl kelam beni gördüler ve durum sakinleşti. Ama o an kendimi ifade etmekte gerçekten çok zorladım.

'YENİ BİRİ' İLE BİRLİKTE KONSERLER DE HIZ KAZANDI MI?

'Yeni Biri'ni paylaştıktan çok kısa bir süre sonra bayram tatili ile buluştuk. Şarkıyı ilk kez Bayram tatilinde 4 gece boyunca sahnede seslendirdim. Çok da keyif aldım.  Şimdi önümüzde uzun bir konser maratonu var. Gidebildiğimiz kadar çok yere gidip paylaşabildiğim kadar çok sevenimle birlikte göz göze bu şarkıları söyleme vakti geldi.

'YENİ BİRİ' HENÜZ ÇOK YENİ AMA BİR SONRAKİ ŞARKI NE ZAMAN GELECEK?

Bir sonraki buluşma yani yeni bir şarkı buluşmamız ancak kışa doğru olacak. Aslında şarkılar hep hazır oluyor ama biz planlarının üzerine planlar yapan iki kardeşiz. Ne yazık ki ya ben bozuyorum planları ya o bozuyor. Ama iyi anlamda bozuyoruz genelde. Mesela 'Yeni Biri' onlardan bir tanesiydi. Beklenmedik bir anda çıkıp bizim başka planlarımızın önüne geçen bir şarkıydı. Şimdi de var planlarımız. Umarım onların önüne geçecek daha güzel şeyler de tabii ki Tanrı yollar bize. Şu an için bizi heyecanlandıran kaydettiğimiz bir şarkı var.

ALBÜM YAPMAYI PLANLIYOR MUSUNUZ?

Zaten bu single dan sonra da herhalde albüm buluşmamız olacak. Hem ben hem ekip arkadaşlarım hem sevenlerim artık bu konuda hadi albüm yap demeye başladılar. Ben de bu single paylaşımlardan çok keyif alıyorum. Çünkü her şarkının videosu oluyor ve hepsini 2 - 3 aylık kısa aralıklarla o heyecanla birlikte paylaşmak benim aslında birazcık hoşuma gidiyor. Ama tabii ki işin bir de diğer tarafı doyum tarafı var. Ben de gerçekten kaydettiğim şarkıların en az 10 tane olmasını istiyorum ki hem ben müzikal anlamda doyuma ulaşayım hem de bu talebe karşılık verebileyim. Bununla ilgili de sürpriz fikirlerimiz var. İnşallah onları da hayata geçireceğiz. Ama öncesinde bir single olacak yine. Aslında 2 versiyon paylaşmayı düşünüyoruz şu andaki planlarımızı bozmazsak. Hem 128 bpm sınırında duyabileceğiniz hem de romantik bir şekilde dinleyebileceğiniz 2 versiyonu olacak şarkının. Tabii ben veya Turaç bu planları bozmazsa çok seveceğinizi düşündüğüm hikayesi var. Bekleyelim görelim…

PowerTürk Pop 40
1
Doğu Swag & Aleyna Tilki Bir Gün Ol Yerimde Eva Records & DMC
2
Can Ozan Ağlama ben ağlarım Canozan
3
Mabel Matiz Ft. Melike Şahin Dül Dül Pose Records
4
SEFO Kapalı Kapılar Sony Music Türkiye
5
Emre Fel Senden Güzeli mi Var Hoze