RÖPORTAJLAR

Cem Belevi
Cem Belevi

Pop müziğin sevilen sesi Cem Belevi, yeni teklisi 'Farkında mısın?'ı müzikseverlerin beğenisine sundu. Belevi ile yeni şarkısını ve gelecek projelerini konuşmak üzere bir araya geldik.

10.12.2019

'FARKINDA MISIN?'I BİZLERE ANLATIR MISINIZ?

Yeni şarkım 'Farkında mısın?' Çok kısa bir süre önce sizlerle buluştu. Şarkının sözü müziği bana ait. Aslında yaklaşık 4 sene önce yazdığın bir şarkıydı ama son dönemde çıkartmak kısmet oldu. Aranjesini  Ersay Üner yaptı. Bestenin formatında Ersay Üner'in kendi şarkına yaptığı bir sound bir tarz var, ben hep onu duymak istedim. Sağ olsun duygusal şarkının yapısına hizmet eden güzel bir aranje oldu.

ŞARKI KADAR DUYGUSAL BİR DE VIDEO KLİP ÇEKTİNİZ. HİKAYEYE NASIL KARAR VERDİNİZ?

 Klibinin yönetmeni Erdi Sevinç. Daha önce 'Bundan Sonra' şarkımın klibinde ve birçok klipte beraber çalıştığım yönetmen arkadaşım.  Şarkı çok dram anlatan, hüzünlü sonu olan bir şarkı. Buna da hizmet eden bir klip olsun istedik. Ben Ghost hikayesini çok severim. Özellikle de Ghost hikayesi olan filmleri. Böyle de bir klibim olsun istedim. Klibin sonunda hikayedeki adamın hayalet olduğunu anlayalım istedim. Biraz sürpriz sonlu, biraz üzen biraz, şok eden, şaşırtan bir sonu olsun istedik. Klipte oyuncu arkadaşlarım Hira Koyuncuoğlu ve Mustafa Vuran eşlik ettiler. Çok içimize sinen bir proje oldu. Şimdi konserlerimizde şarkıyı söylüyoruz ve hep bir ağızdan söylemek benim için çok mutlu eden gurur verici bir durum.

BU KEZ DUYGUSAL BİR ŞARKIYLA SEVENLERİNİZİN KARŞISINA ÇIKTINIZ. GERİ DÖNÜŞLER NASIL?

 Bu zamana kadar genelde hareketli şarkılar dinledi benden sevenlerim. Ama son 6-7 aydır birkaç duygusal şarkı arka arkaya gelince bu tatta şarkıları da sevmeye başladılar. Çok güzel yorumlar geliyor 'Farkında mısın'a. Özellikle sosyal medyadan da yorumları takip ediyorum okuyorum. Böyle duygusal şarkılar da yapmaya devam edeceğim.

BUNDAN SONRAKİ PROJELER NELER?

Bir sonraki şarkı hatta şarkılarda hazır ama yani halihazırda stüdyoda çalıştığımız ve artık bitmiş şarkılarda var. Ancak ne kadar fazla üretmek istesek de aynı anda bir şarkımız size hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. O yüzden doğru zamanda doğru şarkıları çıkartarak sizlere ulaşmaya çalışıyorum. Bundan sonraki şarkı bizim planlarımıza göre mid tempo bir şarkı gelecek. Bir de dijital platformda sürpriz başka bir sound da içinde rap de olan bir şarkı da gelecek. Ama son dakika her şey değişebiliyor müzik sektöründe. Bizim planlarımız şimdilik bu yönde.

KISA BİR SÜRE ÖNCE OZAN DOĞULU ALBÜMÜNDE 'ELIZABETH' ŞARKISIYLA YER ALDINIZ. YENİDEN BİR PROJE ALBÜMÜNDE GÖREBİLECEK MİYİZ SİZİ?

Ozan Doğulu'nun proje albümünde olmak çok keyifliydi benim için. 'Elizabeth', klibi olsun, şarkının ritmi olsun, soundu olsun çok eğlenceli bir şarkı. Biz bütün yaz zaten konserlerimizde her yerde çaldık söyledik çok keyif aldık.  2020 yılında bir cover şarkı ile beraber bir projenin içinde daha yer alacağım. O da şimdilik sürpriz olsun.

YENİ BİR ALBÜM ÇIKARMA FİKRİNE SICAK BAKIYOR MUSUNUZ?

Ben ilk müzik sektörüne 2013 yılında bir albüm yaparak başladım. Şimdi tekrar albüm yapmayı çok istiyorum. Albüm yapabilecek kadar zaten şarkım var hazır. Albüm geliyor gelmiyor değil ama artık tek şarkıların üzerine gitmek şu sıralar daha trend olduğu için şu dönemde beni düşündürüyor.

KONSERLER NASIL GİDİYOR?

Konserler çok yoğun, çok güzel. Şimdi kış sezonu başladığı için Avrupa'ya gideceğiz tekrar. Genelde kışın Almanya, Belçika, Hollanda… o taraflarda çok fazla konserimiz oluyor. Şimdi onlar başlıyor onlara hazırlanıyoruz.

YURT DIŞINDA BİNLERCE KİŞİNİN KARŞISINDA ŞARKILARINIZI SÖYLEMEK NASIL HİSSETTİRİYOR?

Muhteşem bir duygu… Hatırlıyorum da; ilk bestemi önce yakın arkadaşlarım dinledi, sonra işte bir albüm yaptım ve müzik sektörü tanıdı. Sonrasında başka başka şehirlere gitmeye başladım. Büyükşehirler İzmir, İstanbul, Ankara derken yurtdışında sevenlerimiz oldu.  Avrupa'da zaten birçok yere gittim. Almanya, Hollanda ve Belçika'ya zaten gidiyoruz ama bu sene ilk defa Yunanistan'a gittim. Mesela Kazakistan'da 'Star Of Asia' diye bir festivalde yer aldım. Başka ülkelerden, başka milletlerden sevenlerimle bir araya gelmek inanılmaz güzel bir duygu. Belki benim diğer şarkıcı arkadaşlarımın yanında bir dizi oyuncusu olmamın da bir avantajı var burada. Özellikle Arap dünyasında ve daha Doğu ülkelerinde yayınlanan dizilerim olduğu için oradaki sevenlerle hem şarkılarımla hem de beni canlandırdığım karakterlerimle sevmeleri çok başka bir duygu. Yani iyi ki bu işi yapıyorum, iyi ki de onlarla buluşuyoruz.

PowerTürk Pop 40
1
Mabel Matiz Ft. Melike Şahin Dül Dül Pose Records
2
Emre Fel Senden Güzeli mi Var Hoze
3
Can Ozan Ağlama ben ağlarım Canozan
4
Melis Fis Gülü Sevdim Dikeni Battı Sony Music Türkiye
5
SEFO Kapalı Kapılar Sony Music Türkiye