‘’TEK BAŞINA’’ ŞARKISINA ALBÜMÜNÜZDE YER VERMEYE NASIL KARAR VERDİNİZ?
‘’Tek Başına’’ Fikret Kızılok külliyatı içinde benim en sevdiğim şarkılardan bir tanesi. Aynı zamanda çalmayı öğrendikten sonra kendime ve dostlarıma en çok çaldığım şarkısıdır. 8. stüdyo albümüm ‘’Flu’’da yer almasını özellikle istedim, albümün bir diğer cover’ı ‘’Unutama Beni’’ ile birlikte.
ŞARKININ İSMİ GİBİ KLİPTE DE TEK BAŞINIZA OLDUĞUNUZ BİR PERFORMANS YER ALIYOR.
Cover şarkıların videolarında ya da şiirlerin videolarında, var olan algıyı çok da bozmayacak ve zorlamayacak şekilde basit ve sıcak bir video olsun istedik. Ekip olarak en rahat ettiğimiz yer olan sahnede bir performans videosu oldu. Sonucundan memnunum.
‘’TEK BAŞINA’’ HENÜZ ÇOK YENİ ANCAK BİR SONRAKİ AŞAMADA HANGİ ŞARKIYA KLİP ÇEKECEKSİNİZ;
Aslında albümleri yapıp sizleri ziyaret ettiğimiz zamanlar iştahla anlatıyoruz bu video klip işlerini, işte ‘10 şarkıya çekeceğim, en az 5 tanesine çekeceğim’ diye ama öyle olmuyor. Önce yapımcıların da mümkün olduğu kadar albümlerin arkalarında durmaları gerekiyor. Fakat ben ‘’Flu’’ içinde ‘’Gönül’’ şarkısını çok kıymetli buluyorum. Hatta albüm olarak çıkma sebebi o şarkıyı yazmış olmamdır. Onunla ilgili bir animasyon video için, Türkiye’den ve Çek Cumhuriyeti’nden yazışıyoruz. ‘’Beni Bırakma’’nın üzerine koyabileceğimiz bir şey olursa onu mutlaka ben kendi payıma, kendi adıma yapmak istiyorum. Yani internette adım arandığında o şarkı muhteşem bir çizgi hikayesiyle olmalı diye hissediyorum. Fakat sürpriz ve güzel bir gelişmeyle Müzik Yazarları tarafından seçilen 20 şarkılık bir complation albüme, yani toplama albüme ‘’Flu’’nun açılış şarkısı olan ‘’Seyrüsefer’’ de dahil edildi. Belki 2 albümde birden yer alan torpilli şarkı olarak ona da bir video klip çekmek durumunda olabiliriz.
SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN EMEKTAR GİTARINIZI SATIŞA ÇIKARDINIZ? NEDİR HİKAYESİ?
Birkaç yıl öncesi başladı benim Darüşşafaka ile gönül bağım. Aslında neden daha önce başlamadığına dair kendime acımasız sorularım var. Yapabildiklerimizin yanında bir hiç aslında yaptıklarımız da. Geçen yıl kendileriyle bir araya gelip, Darüşşafaka Cemiyeti’nin desteklenmesi ve yanında durulması gereken tüm kurumların dışında ve üzerindeki özel durumuyla alakalı neler yapabiliriz diye buluşmuştuk. Fakat o dönem yine Darüşşafaka Cemiyeti yararına çok kıymetli bir sanatçımızın konseri vardı. Bir şekilde öyle kaldı. Ben bunu bir gece evimde yalnızken ve o gün canımı acıtmış bir çocuk haberi üzerine aklıma geldi doğrusunu isterseniz. Instagram hesabımdan, 1997’de satın aldığım ve ilk ‘’İçimden Şehirler Geçiyor’’u bestelediğim ve o gün bugündür şarkılarımızın ilk tanığı ve aracı olan emektar gitarımı Darüşşafaka Cemiyeti yararına açık artırma usulü, gönülden kopma usulü satışa çıkardığımı duyurdum. Her biri beni ağlatan çok kıymetli, paha biçilemez teklifler oldu. 14 Şubat Sevgililer Günü’ne kadar bu açık artırma yürüyecek. Şu anda 7500 lira değer biçilmiş durumda. Bu benim için paha biçilmez bir şey. Önemli olan benim gitarımın kaç para ettiği ya da benim bunu neden sattığım falan değil, eminim ki bağış ve bağışçılık mantığı ve motivasyonuyla ilgili mutlaka hepimizin katkısı olacaktır, olmalıdır. Ben bugün ve yarın hatta yarından sonra da Darüşşafaka’nın hep yanında olacağım.
KONSER PERFORMANSLARINIZ NASIL GEÇİYOR?
Konserler kısmı bizi mutlu ediyor. Geçtiğimiz yıllara nazaran biraz daha fazla çalıyoruz ki buna gerçekten çok ihtiyacımız var. Çünkü konserler tüm şarkı yazarlarının nefes aldıkları tek mecra. Ben hiç değilse böyle hissediyorum. 31 Ocak’ta nihayet uzun bir aradan sonra İzmir Ooze Venue sahnesinde olacağız. Her zamanki gibi yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum ve bekliyorum tüm PowerTürk izleyicilerimizi ve dinleyicilerimizi.
DİĞER KONSER HABERLERİNİZ İÇİN DİNLEYİCİLERİNİZ SİZİ NERLERDEN TAKİP EDEBİLİRLER?
Sosyal medyada instagram hesabımı oldukça aktif ve şefkatle kullanıyorum. feridun_duzagac yazarak takip edebilirler. Aynı zamanda orada bir ünlü şarkıcının resmi sitesi gibi değil içimden gelenleri yazdığım için seviyorum. Twitter’ı ülke gündemiyle alakalı olarak timeline’a bakmadan yazıyorum. Sadece konser duyurularını yapmak geçiyor artık içimden. Ya da müzik yolculuğumla ilgili hayranlarımla, dinleyicilerle iletişim olarak kullanıyorum. Onun dışında Facebook’ta da her gün paylaşımlarda bulunulan konser tarihlerini de anons ettiğimiz feridunduzagac sayfamız var. Oradan takip edebilirler.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.
Ben teşekkür ederim.

