RÖPORTAJLAR

Hande Ünsal
Hande Ünsal

'Seni Sever Miydim?', 'Nerdesin?' ve 'Daha İyi' şarkılarıyla adından söz ettiren Hande Ünsal, 'İyi misin' adlı çalışmasını kısa bir süre önce müzikseverlerin beğenisine sundu. Covid - 19 nedeniyle müzikal çalışmalarına evden devam eden sanatçı sorularımızı da yine kendi evinden yanıtladı.

01.06.2020

YEPYENİ ŞARKINIZ "İYİ MİSİN?" KARANTİNA DÖNEMİNDE MÜZİKSEVERLER BULUŞTU. BİZLERE NASIL BİR ŞARKI OLDUĞUNU ANLATIR MISINIZ?

Sözü ve müziği bana, düzenlemesi Serkan Balkan'a ait. Yaklaşık bir buçuk yıl önce yapmış olduğum bir şarkı aslında. Ama hepimiz Covit-19 nedeniyle evlerimizde karantina altındayız ve bu süreçte şarkının ortak bir duyguya hitap ettiğini düşünüyorum. Çünkü sevdiklerimizden ayrıyız ve onları gerçekten merak ediyoruz. Zaman zaman" İyi misin?" diye sormak istiyoruz bazen de soramıyoruz. Bu dönemde hem kendi duyguma hem de ortak bir duyguya ait olduğunu hissettiğim için şarkıyı evimizde kaydettik ve dinleyiciyle buluşturduk.

SİZE BAŞKA KİMLER EŞLİK ETTİ?

Şarkıya eşlik eden arkadaşlarımız da evlerinde kaydedip bize gönderdiler. Sonra biz de stüdyoda birleştirip 'İyi misin?'i ortaya çıkarttık. Şarkıda emeği geçen arkadaşlarıma da buradan teşekkür etmek istiyorum. Gitarlarda sevgili Selahattin Güzelel, basgitarda sevgili Hakan Yelbiz, viyola ve çelloda ise Onur Nar bize eşlik etti.  Mix mastering ini ise Emre Kıral yaptı.

KLİBİ DE YİNE EVDE ÇEKTİNİZ. KLİP SÜRECİ NASILDI?

Klibi evde neredeyse sıfır ekipmanla çektik diyebilirim. Aslında salgın başladığından beri çok yakın arkadaşım olan Halil Güzel benimle karantina altında. Tanımayanlar için söyleyeyim kendisi fotoğraf sanatçısıdır. Bu zamana kadarki tüm Hande Ünsal fotoğraflarında kendisinin imzası var. Klibi Halil ile beraber sadece bir cep telefonu ve gün ışığı kullanarak çektik. Bu da bizim için bir ilk oldu aslında.

KARANTİNA GÜNLERİ NASIL GEÇİYOR?

Bu dönemi elimizden geldiğince verimli ve üreterek geçirmeye çalışıyoruz. Yeni şarkılar kaydediyoruz, dinleyiciyle buluşturmak için hazırlıyoruz. Umuyorum ki önümüzdeki zamanlarda yepyeni şarkıları sizlerle buluşturacağız.

PowerTürk Pop 40
1
Doğu Swag & Aleyna Tilki Bir Gün Ol Yerimde Eva Records & DMC
2
Can Ozan Ağlama ben ağlarım Canozan
3
Mabel Matiz Ft. Melike Şahin Dül Dül Pose Records
4
SEFO Kapalı Kapılar Sony Music Türkiye
5
Emre Fel Senden Güzeli mi Var Hoze