RÖPORTAJLAR

İrfan Özata
İrfan Özata

Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden İrfan Özata, bizlere son albümü 'Yazı Tura'yı anlattı.

27.06.2016

ALBÜMDE KAÇ ŞARKI VAR?

'Yazı Tura' albümünde beş şarkı yer alıyor. Bunlardan üçü hızlı, ikisi slow şarkılar. Çıkış şarkımız 'Örf' oldu. Şarkının aranjesini Serkan Ölçer yaptı. Sözleri Yazgın Kaçak'a, müziği ise bana ait.

ALBÜMÜN İÇİNDEKİ DİĞER ŞARKILARDAN DA BAHSEDER MİSİNİZ?

'Yazı Tura' albümün farklı şarkılarından biri. Sözlerini yine Yazgın Kaçak yazdı, bestesi bana ait. Aranjesini de Osman Çetin yaptı. Bu albümde çok önemli müzisyenlerle birlikte çalıştım. Onlardan bir tanesi de Enver Günen. Enver Günen'in aranjesini yaptığı şarkım 'Hır Gür'. Sözlerini Gökhan Şahin yazdı, bestesini ben yaptım. Albümde bir de 'Git Başımdan' isimli sinema filmine yaptığım şarkı var. 'Git Başımdan' şarkısı çok sevilince biz de bu albümde olmasını çok istedik. Son şarkımız benim bu albümde en çok güvendiğim ve en çok sevdiğim şarkılardan 'Meşrep'. Bu şarkı sound olarak alaturka öğeler barındırıyor. Sözlerini Yazgın Kaçak yaptı. Bestesi bana ait. Aranjesi ise Altuğ Öncü imzası taşıyor.

'YAZI TURA'NIN DİĞER ALBÜMLERİNİZE GÖRE FARKI NEDİR?

Bu albümde farklı bir İrfan Özata görmüyoruz. İlk albümüm 'Hayat Okulu' akustik altyapıların kullanıldığı şarkılardan oluşuyordu. 'Yazı Tura' albümü için diğer albümlerime göre farklı sound kullandığımız bir albüm oldu. Hızlı şarkılarda elektronik altyapılar kullandık.

ALBÜMÜN İLK VİDEO KLİBİNİ BİRAZ ANLATIR MISINIZ?

İlk video klibimiz 'Örf' şarkısına geldi. 'Örf' ile çıkış yapmayı ekip ile birlikte karar verdik. Çevremizden gelen tepkiler de bu doğrultuda oldu. Şarkımıza Sedat Doğan yönetmenliğinde klip çektik. Kendisiyle daha önce hiç çalışmamıştık. İlk çalışmamız olmasına rağmen çok güzel bir uyum yakaladık. Bana klipte Meksikalı model Belinda eşlik etti. Bir sonraki video klibim hareketli bir şarkı olacak.

GELİŞMELERİ NEREDEN TAKİP EDELİM?

Facebook 'İrfan Özata', Instagram ve Twitter 'irfanozata' hesaplarından beni takip edebilirsiniz.

PowerTürk Pop 40
1
Can Ozan Ağlama ben ağlarım Canozan
2
Doğu Swag & Aleyna Tilki Bir Gün Ol Yerimde Eva Records & DMC
3
Emre Fel Senden Güzeli mi Var Hoze
4
Mela Bedel Ben Sana Gelemem Mundo Music
5
SEFO Kapalı Kapılar Sony Music Türkiye