RÖPORTAJLAR

Irmak Arıcı
Irmak Arıcı

Son dönemin dikkat çeken isimlerinden Irmak Arıcı, müzikal kariyerine yeni teklisi 'Kula Bela' ile devam ediyor. Genç müzisyen ile yeni projesinin detaylarını konuştuk.

27.04.2020

YENİ ŞARKINIZ 'KULA BELA'NIN HİKAYESİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Şarkıyı aslında ben Erzurum'da okurken yazmıştım ve o zaman şarkının ismini 'Kazık' koymuştum. İstanbul'da yazdığım son dörtlükle beraber şarkının ismini 'Kula Bela' olarak değiştirdik. Yine her zamanki gibi sevgili Mustafa Ceceli şarkının aranjörlüğünü üstlendi.Şarkının video klibini de Ahmet Can Tekin çekti.

VIDEO KLIBİN SENARYOSUNA NASIL KARAR VERDİNİZ?

Klibin senaryosunu menajerim Ercüment Kayataş ile beraber yazdık ve klibin senaristine gönderdik. O da tabii ki daha doğru bir şekilde harmanladı. Klipte anlatmak istediğimiz şey; bir kızın yüzlerce bestesi var ve içinde boğuluyor. Ve şarkılarını insanlarla buluşturduğu zaman içinde bulunduğu o karanlık ortamdan çıkmasını anlatmaya çalıştık. 

ÇEKİMLER NASIL GEÇTİ?

Klip Sariyer- Garipçe'de inanılmaz soğuk ve rüzgarlı bir yerde çekildi. Ben oranın o kadar soğuk olduğunu bilmiyordum. Her sahnede titrememi durdurmaya çalışarak geçti. Klipte çalışan arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim.

YAKIN ZAMANDA BİR ALBÜM YAPMA DÜŞÜNCENİZ VAR MI?

Bir albüm çalışması yapmayı düşünmüyorum. Günümüzde tüketim çok hızlı. Yaptığımız şarkılar bizim için çok kıymetli. Bunların bir albümde yok olup gitmesini istemiyorum. Şu an için öyle bir düşüncem yok ama ileriki yıllarda ne olur bilemiyorum.

SOSYAL MESAFEYE ÖZEN GÖSTERDİĞİMİZ VE EVDE KALDIĞIMIZ BİR DÖNEMDEYİZ. SİZ BU GÜNLERDE NELER YAPIYORSUNUZ?

Rutin herkesin yaptığı gibi yemek yapıyoruz, temizlik yapıyoruz, ailelerimize yardım ediyoruz. Açıkçası biraz güzel düşünmek gerekiyor. Daha çok maneviyatımıza dönüp içimizde bazı şeyleri sorgulamamız gerektiği bir dönem. Ben öyle yapıyorum. Hatta iki tane şarkı yazdım bu dönemde. Düzenli uyuyorum, düzenli besleniyorum. Herkese de bunu tavsiye edebilirim. Çok fazla modumuzu düşürmeyelim. Ve ne olursa olsun çok zaruri bir durum olmadığı sürece evden çıkmayalım. Elbette ki geçecek. Herkese çok sevgilerimi gönderiyorum.

PowerTürk Pop 40
1
Mabel Matiz Ft. Melike Şahin Dül Dül Pose Records
2
Emre Fel Senden Güzeli mi Var Hoze
3
Can Ozan Ağlama ben ağlarım Canozan
4
Melis Fis Gülü Sevdim Dikeni Battı Sony Music Türkiye
5
SEFO Kapalı Kapılar Sony Music Türkiye