RÖPORTAJLAR

Yiğit Atilla
Yiğit Atilla

Solo müzik kariyerinin ikinci çalışması 'Gerek Yok' ile ekranlarda izlediğimiz Yiğit Atilla ile yeni şarkısını ve gelecek projelerini konuştuk.

21.07.2020

BİZLERE BİRAZ MÜZİKAL GEÇMİŞİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Müzikal geçmişim aslında 2012 yılında Papyon grubuyla yaptığımız ilk albümümüze dayanıyor. Bu albümde 6 parça vardı birkaç klip çektik. Birçoğu da coverdı. Farklı bir hikayeydi benim için. İlk kez hem piyasaya hem de sahnelere çıkışım böyle oldu. Grubun öncesinde yaşımız daha çok küçükken de sahne alıyorduk. Çoğu da yarışmaydı. Bu tür tecrübelerin ardından biraz ara verdim ve geçen yıl solo kariyerime 'Beni Severdin' şarkısıyla başladım. Bu yıl da 'Gerek Yok' şarkısıyla devam ediyorum.

'GEREK YOK' NASIL BİR ŞARKI?

'Gerek Yok' trap alt yapılı modern bir şarkı ama akustik gitarla da çaldığınızda hiç sırıtmayan gayet güzel duygusal bir şarkı diyebiliriz. Kardeşim yazdı ben de bazı sözlerde destek verdim. Aranjesini vs. her şeyini ekipçe yaptık. Kliplendirme aşamasında da home stüdyo çalıştık diyebilirim.

VIDEO KLİBİNİ DE POWERTÜRK TV EKRANLARINDAN SIKLIKLA İZLİYORUZ AMA HİKAYESİNİ BİR DE SİZDEN DİNLEYELİM.

Klibimizi Ece gürlü çekti. Ece Amerika'da büyük işler yapmış birisi. Önceden beri arkadaşım olduğu için açıkçası bu klip için kendisi Türkiye'ye geldi. Green box'ta çektik. Hikayesinden bahsetmek gerekirse bir araba kazasıyla başlıyor ve bu araba kazası sırasında ayrılık buhranına girmiş bir iç dünya gibi başından sonuna kadar farklı farklı sahneler var. Hikayeden ziyade daha önemlisi bunun Türkiye'deki ilk CGI klip olması. Mutlaka ileride daha iyileri ve daha farklı tekniklerle yapılacaktır ama CGI olarak Türkiye'de ilk olduğu için kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.

ŞARKIYLA İLGİLİ GERİ DÖNÜŞLER NASIL?

Geri dönüşlerden çok memnunum. Açıkçası beni motive ediyor. Bir sonraki şarkıya hemen başlamamızı bile sağladı diyebilirim. Herkesin yorumunu da okumaya gayret ediyorum. İyi veya kötü önemsiyorum. Bu şarkıda aslında negatif bir şeye fazla rastlamadım. Bu yüzden çok memnunum.

BUNDAN SONRA MÜZİKAL YOLCULUĞUNUZA NASIL DEVAM ETMEYİ PLANLIYORSUNUZ?

Planlarım arasında daha kısa aralıklarla şarkılarımı paylaşmak var. Birçok parçam zaten hazır. Karantina döneminde de yeni şarkılar kaydettik ama sıradaki şarkımız bitmek üzere. Çok yakın bir zamanda müzikseverlerle buluşacak. 

PowerTürk Pop 40
1
Mavi Gri İlaç Ol Yaralarıma Mavi Gri
2
Can Ozan Ağlama ben ağlarım Canozan
3
Mabel Matiz Ft. Melike Şahin Dül Dül Pose Records
4
SEFO Kapalı Kapılar Sony Music Türkiye
5
Derya Uluğ & Asil Gök Yansıma DU Music & DMC