RÖPORTAJLAR

Zeynep Doruk
Zeynep Doruk

İlk stüdyo albümü 'Unutmasınlar' ile müzik dünyasına başarılı bir giriş yapan Zeynep Doruk ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

22.10.2019

İLK ALBÜMÜNÜZ 'UNUTMASINLAR' NİHAYET MÜZİKSEVERLERLE BULUŞTU. ALBÜMDE HANGİ İSİMLERLE ÇALIŞTINIZ?

Öncelikle albüm 8 şarkılık. 7 şarkı var aslında çünkü bir şarkının 2 versiyonu var. Nevzat Yılmaz yaptı bütün aranjmanları. Mustafa Karahan benim prodüktörü Meypom ve şarkıların çoğunu ben yazdım. Bir şekilde ya sözde ya da müzikte emeğim var. Onun haricinde Pınar Uludağ diye bir arkadaşımın '6 Yaş Saflığı' diye bir şarkısı var ve 2 tane de coverımız var. Bir tanesi Kıraç'ın 'Deli Düş'  parçası, bir tanesi de Ajda Pekkan'ın seslendirdiği ama hiç albüme koymadığı  'Kim Derse ki' adlı parça. Bana nasip oldu diyebilirim.

ALBÜMÜN ÇIKIŞ ŞARKISINDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Albümün ilk klip şarkısı 'Unutmasınlar Aşkım' oldu. Burak Ertaş çekti klibi. Sözü bana ve Emre Irmak'a,  bestesi de Emre Irmak'a ait. Düzenlemesi yine Nevzat Yılmaz imzalı. Çok değişik bir klip olduğunu düşünüyorum. En azından benim içime çok sindi. Şile'de 16 saat sürdü çekimler.

NASIL BİR VIDEO KLİP ÇEKTİNİZ? HİKAYESİNİ BİZLERLE PAYLAŞIR MISINIZ?

Bu çok açılabilir ama onaylanmayan bir aşk hikayesini anlatıyor aslında. 2 kişi birbirlerini çok seviyorlar ama birileri de "Hayır efendim bu aşk olmaz" diyor. ve aslında ona bir tepki göstererek "Unutmasınlar bizi aşkım, affetmesinler bizi aşkım, hesabı bir tek tanrıya aşkın, unutmasınlar bizi aşkım" şeklinde sözleriyle temaya yakın bir klip çekmeye çalıştık.

DİNLEYİCİLERİN ''UNUTMASINLAR'' İLE İLGİLİ TEPKİLERİ NASIL OLDU?

Şimdiye kadar hep olumlu tepkiler aldım. 90'lar kokulu bir albüm yaptım ben. İnsanların genel olarak söylediği şey şu; "Zeynep biz böyle bir şeye uzun süredir hasret kalmıştık. 90'ları çok özlemiştik. Böyle güzel aranjmanlar, anlamlı sözler, anlamlı melodilerle bizi buluşturduğun için teşekkür ederiz" diyorlar. Ben de dinlediğiniz için teşekkür ederim diyorum.

ALBÜMÜN İKİNCİ VIDEO KLİBİNE KARAR VERDİNİZ Mİ? HANGİ ŞARKIYA ÇEKİLECEK?

Aslında şirkette herkesin başka bir favorisi var. Bu benim çok hoşuma gidiyor çünkü demek ki başka başka kalplere başka başka hikayelerle dokunabiliyorum. Ama tabi karar vermek zorundayız. Kafamızda bir şarkı var ama şimdilik söyleyemiyorum.  

ŞARKILARINIZI CANLI OLARAK NE ZAMAN DİNLEYEBİLECEĞİZ?

Umarım yakın bir zamanda kendi şarkılarımla kendi konserlerimle sizinle buluşacağım. Bütün bunları Instagram'dan, Facebook'tan, Twitter'dan takip edebilirsiniz. Mutlaka paylaşacağım tarihleri.

TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ben teşekkür ederim, görüşmek üzere…

PowerTürk Pop 40
1
Mavi Gri İlaç Ol Yaralarıma Mavi Gri
2
Can Ozan Ağlama ben ağlarım Canozan
3
Mabel Matiz Ft. Melike Şahin Dül Dül Pose Records
4
SEFO Kapalı Kapılar Sony Music Türkiye
5
Derya Uluğ & Asil Gök Yansıma DU Music & DMC