MÜZİK HABER

Emre Aydın ve Ceren Gündoğdu Eskişehir'de aynı akşam sahnede
Emre Aydın ve Ceren Gündoğdu Eskişehir'de aynı akşam sahnede
5 Kasım 2026 | PowerGroup
Eskişehir, 6–8 Kasım 2026 hafta sonunu yoğun bir müzik takvimiyle geçiriyor. Programın ilk günü olan 6 Kasım Cuma akşamı iki isim neredeyse aynı saatte sahneye çıkıyor: Emre Aydın saat 20.00'de Milyon Performance Hall'da, Ceren Gündoğdu ise 20.30'da Odunpazarı'ndaki Runa Stage Art Cafe'de dinleyicisiyle buluşuyor. Tepebaşı'ndaki konser salonları ile Odunpazarı'ndaki sahneler, kasım ayının ilk tam hafta sonunda şehrin etkinlik haritasının iki ucunu oluşturuyor.

Türk rock müziğinin sevilen isimlerinden Emre Aydın'ın konseri, Biletix'in güncel mekân programında 20.00 olarak listeleniyor ve biletler resmî satış ekranında satışta görünüyor. Fiyatlar 730 TL'den başlıyor; farklı kategorilerin fiyatları ile hizmet bedelleri değişebildiğinden toplam tutarın satın alma aşamasında kontrol edilmesi gerekiyor. Konser salonlarında ilan edilen saatin kimi zaman kapı açılışını ifade edebildiğini de hatırlatmakta fayda var, bu yüzden sanatçının sahneye çıkış saati ile giriş saatinin ayrı ayrı takip edilmesi öneriliyor.

Ceren Gündoğdu'nun aynı akşam vereceği konser ise Candle Session adını taşıyor. Piyano ve vokal merkezli bir performans olarak kurgulanan programda sanatçı kendi eserlerinin yanı sıra farklı müzik türlerinden yorumlara da yer veriyor. Daha sakin, akustik bir konser arayanlar için öne çıkan bu gece, Runa Stage'in Odunpazarı'ndaki sahnesinde gerçekleşiyor. Bilet fiyatları satış platformuna göre değişiyor; bazı kanallarda çift bilet alımına yönelik kampanya seçenekleri bulunuyor, ancak kampanyanın geçerliliği ve kesin ödeme tutarı satış ekranından teyit edilmeli.

Cuma gecesinin diğer sahneleri ve hafta sonunun geri kalanı

Cuma günü şehirdeki program bu iki konserle sınırlı değil. Gün, saat 15.00'te Anadolu Üniversitesi Koral Çalgan Salonu'ndaki Meriç Düzbaş Tambur Resitali ile başlıyor. Akşam saatlerinde Holly Stone Performance Hall'da Pop Delisi adlı yüzde 100 Türkçe pop partisi düzenleniyor. Alternatif müzik dinleyicileri için saat 21.00'de İzole'de Brek sahne alıyor; gecenin ilerleyen saatlerinde ise 22.00'de SPR Pub'da AYDEED, Holly Garden'da Jefe sahneye çıkıyor.

Hafta sonunun ilerleyen günlerinde müzik programı sürüyor. No Land'in pazar gecesi vereceği konser, 8 Kasım'ın öne çıkan başlığı. Buna karşılık 7 Kasım Cumartesi günü yapılması planlanan Manuş Baba konserinin ertelendiği duyuruldu. Cumartesi gününün Eskişehir'e özgü en kapsamlı etkinliği ise Seyitgazi Belediyesi'nin düzenlediği 4. Geleneksel Pekmez Kaynatma Şenliği olacak; geleneksel üretim kültürü, yöresel yemekler ve canlı müzik aynı programda bir araya geliyor, etkinlikte ücretsiz servis imkânı da bulunuyor.

Sahne takvimini tamamlayan başlıklar tiyatrodan geliyor. Turgut Özakman'ın Kanaviçe adlı oyunu, Duyduk Ki ve Mi Rosa Sonradan Arabesk Olan Müzikal hafta sonu boyunca perde açıyor. Çocuklara yönelik Rapunzel ve Pinokyo gösterileri ile ücretsiz sergiler ve üniversite etkinlikleri de üç günlük programda yer alıyor.